Taxiresan

Resebloggen

Följ taxiresan från Stockholm till Chamonix

Robin
 
Pelle
 
Haci
 
 

Robin Lidbom 28 år

Robin är Västeråssonen som flyttade upp till Åre så fort han blev myndig. Drömmen att bli världens bästa skidåkare blev aldrig uppfylld utan det bar av till skolbänken i Stockholm istället. Just nu jobbar han på en reklambyrå och så fort han får tid över så försöker han mätta sin hunger efter adrenalin.

Pelle Axelsson 24 år

Pelle, eller "Perry" som han ofta kallas, har sitt ursprung i Delsbo. Likt Robin hade han drömmar om större berg och flyttade därför också till Åre. Pelle är en multitalang som behärskar allt som går att åka på. När han inte hänger upp-och-ner i parken så står han bakom baren och eliminerar din törst. Pelle är enligt Robin den ultimata road-trip partnern så, upp till bevis!

Haci Demirol

Taxi Stockholms egen George Clooney vill alltid att det ska hända något kul. För dig som gillar äventyr och action är Haci rätt person.
08 dec 2014 kl. 18:47

Taxicharterkram

Södermalm, Stockholm
08 dec 2014 kl. 18:21

Tack Robin, Pelle, Haci och Dogge

Alby, Stockholm

För att sluta cirkeln blev sista stoppet Alby. Killarna ville självklart tacka Dogge och hans fans som följt resan och ringt taxin.


Vi vill också tacka Dogge och alla fans som följt resan. Och självklart ett ännu större tack till Robin, Pelle och Haci, vilken fantastisk show ni bjöd på. Nu ska vi samla in allt material och göra en film som publiceras här, håll utkik.  


 


//Taxi Stockholm
08 dec 2014 kl. 18:14

Vivvi levererar lussebullar

Alby, Stockholm

Vivvi har följt taxichartern och lovade igår att ge killarna lussebullar om de kommer till Alby. Hon höll sitt löfte.


//Taxi Stockholm
08 dec 2014 kl. 13:21

Live i P4

Värnamo

P4 Jönköping ringer i sänding för att höra hur det gått på resan. Hasse, som reportern heter passar även på att ge Haci beröm "Du är grym ju".


 


 


//Taxi Stockholm
08 dec 2014 kl. 11:46

Västerås tidning ringer Robin

Ljungby

Västerås tidning ringer Robin och kollar hur resan har varit. Robin förklarade att han inte ville kliva ur bilen, det ser vi som ett gott betyg.


//Taxi Stockholm
07 dec 2014 kl. 18:30

Tyska WDR intervjuar Haci

Scharbeutz, Tyskland

Tysk radio WDR intervjuar Haci och ställer frågor om Taxi Stockholm. Haci berättar om taxichartern och vår senaste kampanj taxiterapeuterna. Reportern avslutar med att fråga om han vill hälsa något och det vill han. ”Jag vill hälsa alla tyska taxichaufförer att börja klä sig lite mer propert i skjorta och slips" 


Tyvärr lyckades inte killarna ratta in kanalen i bilen för att höra intervjun live. 


 


 


//Taxi Stockholm
07 dec 2014 kl. 15:22

10 out of 10

Hannover, Tyskland

Haci tyckte lunchen var toppen. Så bra att han ville fördmedla det till deras tyska servitris. Trots språkförbistringar lyckas Haci tillslut beskriva att sällskapet var mer en nöjda.


//Taxi Stockholm
07 dec 2014 kl. 14:57

Musicquiz

Frankfurt, Tyskland

Robin visade ytterligare en gång att tävlingar är hans grej. Förutom en taxicharterresa, en SM-plats i Sten, Sax, Påse vann han igår ett musicquiz. 


//Taxi Stockholm
06 dec 2014 kl. 18:41

Dogge Doggelito skickar hälsning

Roppenhiem, Tyskland

Dogge hälsar att killarna borde live-streama allt de gör och spela mer Dogge-musik. 


 


 


//Taxi Stockholm
06 dec 2014 kl. 15:35

Gangsterfoto i Bern

Bern, Schweiz

Det sena lunchstoppet i Bern blev en succé. Killarna käkade på en japanare där Haci bedömde såsen 20 i styrka på en skala 1-10. Efter lunchen gick de på upptäcksfärd och passade på att ta"posa som gangsters"-bilder


//Taxi Stockholm
06 dec 2014 kl. 14:30

Klaus Heidis selfie

Berlin, Tyskland

Vinnaren i Lufthansas tävling Michael Klaus Hiedi ringde in till taxin, här är är selfien. Följ gärna Klaus Heidis sista dagar i Berlin på instagram @klausheidiberlin


//Taxi Stockholm
06 dec 2014 kl. 14:19

Klaus Heidi ringer

Bern, Schweiz

Micke som bytte sitt namn till Klaus Heidi för att vinna ett års boende i Berlin i Lufthansas tävling ringde taxin för att höra hur det går på resan. Förutom att de blev bjudna på en övernattning hos Klaus Heidi  pratade de lite skidåkning, flygrädsla och vinnarlivet i stort. Samtalet avslutades med en reklamtävlingsvinnarselfie, dyker upp inom kort.


//Taxi Stockholm
05 dec 2014 kl. 19:26

Taxicharter i saas fee

Saas FEE, Schweiz

Börjar ni tröttna lite på det burkiga ljudet och pixliga bilderna? Vi kan förstå det. Därför bjuder vi på den här. Mer highlights utlovas.


//Robin & Pelle
05 dec 2014 kl. 18:17

Afterski!

Saas fee

I sängen... Efter en dag som denna må man vila lite. Afterskin får bli i sängen en kvart. Men natten är ung och idag är det fredag! 


//Robin & Pelle
05 dec 2014 kl. 17:22

"Topp 3 i mitt liv"

Saas FEE, Schweiz

Haci har nästa lyckats bemästra sin höjdrädsla och Pelle beskriver dagen som topp 3 i sitt liv. Självklart firas det med en afterski till tonerna av klassikern Take me home, country roads. Vilken avsluning på dag 5!


//Taxi Stockholm
05 dec 2014 kl. 11:33

TAXI-HACI KÄMPAR I KABINLIFTEN

Saas FEE, Schweiz

Med stöttning från Pelle och Robin fixade vår höjdrädde chaufför sin första åktur i en kabinlift. Bra kämpat Haci, vi är stolta över dig!


//Taxi Stockholm
05 dec 2014 kl. 10:58

HACIS HÖJDRÄDSLA UTMANAS

SAas FEE, Schweiz

Haci är väldigt höjdrödd. Bara att stå på hotellets balkong får honom att må lite dåligt. Idag ska han upp på toppen. Kom igen Haci, vi tror på dig!


//Taxi Stockholm
05 dec 2014 kl. 10:14

"Pelle längtar till taxin"

SAAs FEE, Schweiz
04 dec 2014 kl. 20:45

Alla tappar det

Andermatt, Schweiz

Tidigare på dagen fick taxin besked om att det inte blir något Chamonix då liftarna inte öppnat. Efter åtskilliga mil bakom sig och med kosan styrd mot ny destination - Saas Fee, får Robin, Pelle och Haci reda på att de inte kommer hinna anlända och att hela området är stängt. Först fnissar de lite men när mannen i telefon även tipsar killarna att bo på hotell Popcorn istället, då brister det.


//Taxi Stockholm
04 dec 2014 kl. 20:16

Demonstration i Jacuzzin

Saas FEE, Schweiz

I hotelljacuzzin demonstrerar Robin sina sponsrade skidglasögon. Med en teknik som nästan kommer upp i taxicharter-bil-klass är det förståeligt att Haci blir impad.


//Taxi Stockholm
04 dec 2014 kl. 16:43

Sprayin & Prayin

Saas Fee
04 dec 2014 kl. 15:05

UTSIKTEN FRÅN HOTELLET

SAas fee, Schweiz
04 dec 2014 kl. 14:47

ÄNTLIGEN!!

SAas FEE, Schweiz

Vi skulle kunna sitta i 2 veckor till i taxibilen för det här. Återkommer med filmer och lite live nu måste vi njuta.


//Robin & Pelle
04 dec 2014 kl. 14:15

Nästa taxicharter

Saas FEE, Schweiz

Grabbarna är uppe i bergen och åker skidor och eftersom jag är höjdrädd softar jag i byn. Här är lite bilder från Mercedes igår. Får bli någon av dessa bilar nästa Taxicharter he he :-)  
Nu poolen.


//Haci
04 dec 2014 kl. 10:32

Pre-ski

saas fee
04 dec 2014 kl. 09:18

SAAS FEE!

Saas fee, Schweiz

Efter många besök på vägen, lite gps-strul, en vägbom och förhållning till vilotidsregler fick taxin lov att stanna men killarna fick sova femstjärnigt - en Mercedes-Benz. Nu har de anlänt i ett soligt Saas Fee. Idag och imorgon kommer killarna främst blogga och åka skidor men då och då sänder de live så håll utkik. 


 


//Taxi Stockholm
04 dec 2014 kl. 07:10

TAXITÅG

Saas fee, Schweiz

Efter den långa färden så blev det en Bomkörning vid bergen.
Det var faktiskt en riktig bom.
Vi var tvungna att sova i taxin och ta taxitåg kl.07.05 på morgonen :-)


//Haci
03 dec 2014 kl. 20:37

Haci spelar FIFA

Zurich, Schweiz

När taxin åker genom Zurich föreslår Haci ett snabbt stopp hos en av hans vänner. Sagt och gjort stannar de till hos kompisen David. Efter några artighetsfraser försvinner Haci ner i källaren. Där låg nämligen biorummet och FIFA-spelet. Det slutar med att Robin och Pelle håller vänskapen med David vid liv över en öl.


//Taxi Stockholm
03 dec 2014 kl. 19:20

Frida ringer fel

Zurich, Schweiz

Frida planerar att ringa till sin kompis Viktor men lyckas ringa taxibilen. I starten av samtalet är allt mycket förvirrande men Robin lyckas tillslut styra upp en dejt. Till Pelle.


 


//Taxi Stockholm
03 dec 2014 kl. 18:38

TAXICHARTERBILEN

Saas fee, Schweiz

En fröjd att få vara chaufför i denna.


//Haci
03 dec 2014 kl. 18:08

Otur..

neftenbach

Vi har precis nåtts av nyheten att chamonix är stängt. Vi borde kanske haft bättre koll men vi är positiva människor och som vi sa tidigare är det viktiga med resan att få åka skidor, och det kan man göra i saas fee. Med råge dessutom. Vi har styrt om gpsen och är på väg dit nu istället. Vi försöker få igång livestreamen så fort som möjligt för vi har fått tillskott i bilen! 


//Robin & Pelle
03 dec 2014 kl. 17:03

Taxi till Chamonix - ingen snö?

Empfingen, Tyskland

Eftersom taxibilen befinner sig i en liten radioskugga passar vi på att berätta att Chamonix liftar inte har öppnat. Därför är rutten nu ändrad till Saas Fee i Schweiz - taxicharter när den är som bäst. Hoppas Robin, Pelle och Haci känner samma sak.


 


 


//Taxi Stockholm
03 dec 2014 kl. 15:56

Samtal & tips - flygfobi

Böblingen, Tyskland

En av de mest anlitade experterna när det gäller flygrädsla och som dessutom är pilot ringde den hetaste alliansen just nu. Tom driver flygfobi.se och gav lite tips och råd om hur man ska tänka för bemästra sin flygrädsla på bästa sätt. #taxiterapeuterna #taxicharter 


//Taxi Stockholm
03 dec 2014 kl. 13:34

Taxistopp - Mercedes-Benz Stuttgart

Stuttgart, Mercedesbenzstraße 100

Mercedes-Benz bjöd in killarna på museét i Stuttgart. Robin fick agera guide och föklarade ett och annat. Haci gick mest runt och njöt -"Wooow, det här är alla pojkars, eller mäns dröm. Som legoland fast för vuxna" 


//Taxi Stockholm
03 dec 2014 kl. 12:01

Billek i taxin

Abstatt, Tyskland

En favoritbillek i taxin - apelsin eller citron. Leken går ut på att hålla på Apelsin eller Citron och sedan vinka till människorna i bilarna de möter. De som vinkar tillbaka är "apelsiner" och de som inte gör det är sura "citroner".


Först till 10 vinner. Haci startar bra.


//Taxi Stockholm
03 dec 2014 kl. 10:05

Taxiyoga

Frankfurt, Tyskland

Längre taxiresor kräver lite yoga. Instruktören Manfred fick killarna att slappna av. En riktig succé enligt alla, inte minst Haci.


 


 


//Taxi Stockholm
02 dec 2014 kl. 23:44

På allmän begäran...

frankfurt
02 dec 2014 kl. 23:35

Nu Skönhetsömn

Frankfurt, Tyskland
02 dec 2014 kl. 23:06

Haci njuter av att vara framme

Frankfurt, Tyskland

Äntligen lite välförtjänt vilotid. Haci njuter av att anlända på hotellet i Frankfurt. En cappuccino, lite sömn och dubbla duschar gör han redo för slutdestinationen Chamonix.


 


 


//Taxi Stockholm
02 dec 2014 kl. 22:56

Livesändning dag 3 09:00

Frankfurt, Tyskland
02 dec 2014 kl. 17:38

Livestream medan ni äter?

Lindwedel, Tyskland

Vill ni se livestreamen på våra taxitrotters medan ni äter och dricker gott? Åk då till Allstar i Västerås där visas strömmen på inte mindre än 53 skärmar. 


//Taxi Stockholm
02 dec 2014 kl. 17:25

Taxin blir uppringd av ÅkaSkidor.se

Falling bostel, Tyskland

Åkaskidor.se publicerade precis en intervju och passade på att ge lite tips på backarna i Chamonix. Som tack lovar Robin, Pelle och Haci att posta en bild på deras wall. Förutom prat om valet av chaufför och drömskidort blev både Pelle och Robin lite småförtjusta i reporten Linnea som ringde. Följ utveckligen här.


Intervjun kan ni läsa här


//Taxi Stockholm
02 dec 2014 kl. 16:33

Franskakurs i taxin

Seevetal, Tyskland

Pelle försöker sig på att säga meningen "vad använder du för valla" på franska. Han fick tyvärr icke godkänt av fransktalande Isabelle.


 


 


//Taxi Stockholm
02 dec 2014 kl. 14:37

Vinnaren i taxametertävlingen

Hamburg, Tyskland

Av 14 bidrag är nu vinnaren i den (felinställda) taxametertävlingen utsedd. Resan gick från Köpenhamn till Hamburg och deltagarna skulle gissa vad taxametern stannade på. Vinnaren blev Johan Kantermo som senare fick beskedet live. För att kvittera en premiumresa i Stockholm kontakta kundcenter@taxistockholm.se, Johan. Stort grattis! 


Freundliche Grüße


 


//Taxi Stockholm
02 dec 2014 kl. 13:46

Japanen?

Braak, Tyskland

En mycket oklar japan ringde och skapade förvirring.


//Taxi Stockholm
02 dec 2014 kl. 11:49

Haci utbildar i bilkörning

Färjan DAN - GER

På färjan roar sig Pelle och Robin med lite "klassiskt" arkadspel. Haci är lite bekymrad över körstilen.


//Taxi Stockholm
02 dec 2014 kl. 10:57

Chamonix vs Charmonix

Maribo
Kan du franska? Ring bilen och undervisa killarna.
//Taxi Stockholm
02 dec 2014 kl. 10:02

Växeln utmanas i Köpingstäder

Köge
Bilen ringer upp Taxi Stockholms växel och utmanar dem i vem som kan flest Köpingstäder i Sverige.
//Taxi Stockholm
01 dec 2014 kl. 21:23

Livesändning dag 2 09:00

Köpenhamn
01 dec 2014 kl. 21:20

Framme i Köpenhamn!

köpenhamn
Inte alls trötta nej. Om någon kan rekommendera en restaurang som har öppet såhär dags en måndagskväll tar vi gärna emot tips! Ring oss på 0735464931!
//Robin & Pelle
01 dec 2014 kl. 16:56

Kamp om kvalplats i SM 2015 - Sten, sax, påse

Bjuv
Arrangören av SM i sten, sax och påse 2015, Robert Tennevik ger killarna chansen att direktkvalificera sig in i SM nästa år. Wildcardet gick till en solklar vinnare.


//Taxi Stockholm
01 dec 2014 kl. 16:09

Robin och Pelle I Aftonbladet-studion

Markaryd

För att se hela intervjun - tv.aftonbladet.se


//Taxi Stockholm
01 dec 2014 kl. 12:44

En lyssnare i P4 Jönköping bjuder på lunch

Visingsö
01 dec 2014 kl. 11:13

Vill ni prata med killarna, ring eller messa

Norrköping Norra
01 dec 2014 kl. 10:16

Vi är i rullning!

Alby
Tidig morgon på Aftonbladet, frukost och avresa, musikleverans av Dogge i Alby och nu på väg mot Jönköping. Vi är i rullning!
//Robin & Pelle
01 dec 2014 kl. 10:14

Dogge Doggelito gästar taxin

Alby C
Andra stoppet på taxichartern blev Alby Centrum. Dogge ville förse grabbarna med lite ordentlig roadtrip-musik. Se klippet.
//Taxi Stockholm
01 dec 2014 kl. 07:32

De tar taxi till alperna - Aftonbladet TV

Stockholm
Robin och Pelles första stopp var i Aftonbladet-TV-studion. Robin förklarade tjusningen med taxicharter och Pelle satt på en väldigt, väldigt låg stol. Hela intervjun dyker upp inom kort.
//Taxi Stockholm
30 nov 2014 kl. 20:02

Imorrn drar vi!

Stockholm
Pelle har anlänt till storstan och imorrn drar vi!
//Robin & Pelle
30 nov 2014 kl. 19:29

Taxibilen är nu redo!

Stockholm
Finns risk för att förstöra lite av överraskningen för grabbarna. Ledsen för det, men vi kunde inte hålla oss.
//Taxi Stockholm
29 nov 2014 kl. 18:26

Hallå bloggen!

Stockholm
Lite obekväm framför kameran än men det kommer det nog bli ändring på. Följ oss så får ni se om jag får rätt!
//Robin & Pelle
28 nov 2014 kl. 12:47

Taxichauffören Haci kör flygrädd till alperna

Stockholm
Här är en teaser från en intervju inför resan med grabbarnas handplockade chaufför, Haci.
//Taxi Stockholm
26 nov 2014 kl. 12:29

Bilen är snart redo!

Stockholm, Sverige

Våra vänner och kittnings-ninjor på taxiutrustning.se är snart klara med monteringen av charterbilen. Vi är övertygade om att våra taxitrotters inte kommer sukta efter andra transportmedel, någonsin. Vi på Taxi Stockholm är lite avundsjuka


//Taxi Stockholm
Har du frågor kring kampanjen, vänligen kontakta oss på vartvillduaka@taxistockholm.se
Taxi Stockholm